Stackars parkförvaltarna

I morse när jag gick till jobbet tog jag som vanligt vägen över torget. När jag kom upp ur tunneln möttes jag av världens bombnedslag – jag trodde inte mina ögon. Det låg ölburkar, pizzakartonger, cigarettpaket, folie från kebabrullar, matrester, blommor uppdragna ur sina blomlådor och mycket annat slängt över hela torget i en enda röra. Jag förstår mig inte på människorna som har mage till att bara kasta en massa saker vilt omkring sig utan att bry sig om varken naturen eller de som måste ta reda på det. Parkförvaltarna var redan i full gång med att städa undan allting när jag passerade lite innan kl. 06 i morse. De måste ha gett sig ut tidigt och jag tyckte allt lite synd om dem. Där fick de slita häcken av sig för att en massa fulla människor inte kan kasta skräpet i papperskorgen efter sig. Papperskorgarna finns ju där av en anledning. Jag antar att deras jobb blir värre än vanligt nu när det är Katrineholmveckan och alla stans invånare samlas på samma plats och festar flera dagar i rad. Stackars parkförvaltarna.

När jag hade passerat stan gick jag förbi Katrineholmkuriren där jag möttes av en mycket märklig syn. Det var någon som hade cementerat fast två vinflaskor på trottoaren – mitt framför entrédörren. Hur sjutton hade de lyckats med det och hur kommer man på idén, undrade jag? Trots att jag hade lite bråttom till jobbet var jag tvungen att stanna till och undersöka skapelsen – flaskorna satt benhårt fast i både cementen och i asfalten. Jag borde ha tagit ett kort med mobilen för att kunna visa detta märkliga konstverk (?). Det såg ju rätt roligt ut måste jag säga! På vägen hem hade de dock hackat bort den, så det blev inget kort.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för kvällens festligheter, då vi ska fira darlings mamma som fyller år idag. Stort grattis till dig Monica!

Over and out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0