Busy Wednesday

Phu, den här dagen har gått i ett, i ett... På praktiken idag har jag intervjuat elever på löpande band inför min uppsats. De har varit jätteduktiga och svarat med utförliga svar på de flesta av mina frågor. Det ska bli intressant att sammanställa resultaten i morgon när alla intervjuer är genomförda. Har bara tre stycken kvar.

Nu under eftermiddagen och kvällen ska jag skriva på uppsatsen. Efter det måste jag ta tag i en rejäl städning här hemma. Mamma ringde förut och sa att hon ville titta förbi imorgon kväll och hälsa på en stund. Då kan det ju inte se ut så som det gör. Då kan hon ju tro att jag är en sån här smutsgris på riktigt, haha. Eller så kanske hon är förstående och accepterar att jag nedprioriterar städningen just nu när läget är som det är i skolan.

När städningen är avklarad ska jag baka en tryffelkladdkaka som jag ska ha med mig till praktiken imorgon. Det är jag och min studiekamrat Malin som ska bjuda på det tillsammans som tack för det här läsåret. Jag ville så hemskt gärna baka och åtog mig det arbetet. Usch, jag som inte ska äta sådana onyttigheter. Jag har ju syndat tillräckligt den här veckan. Hur ska jag kunna avstå den här imorgon? Antingen kommer det att sätta min karaktär på järnprov eller så kommer det gå åt helvete. Det återstår att se…

Någon som är intresserad av receptet på tryffelkakan så kommer det här:

Till kakan:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Grädda i 175´C i ca 20 minuter. Låt svalna.

Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk blockchoklad
(pinjenötter)

Koka upp grädden och smöret, tag av plattan. Hacka chokladen och rör ner i grädd- och smörblandningen så att den smälter. Ställ in i kylen i 1 timme. Bred sedan ut tryffeln över kakan och garnera med pinjenötter om man vill. 


Kommentarer
Postat av: Jessica W

sV: Javisst gör jag det. Jag har redan en på handleden, ett hjärta. Och har en bild på några stjärnor och bokstaven j som jag vill tatuera in bakom örat :)

Att tatuera sig är inte så läskigt som man tror, egentligen är det nog ljudet från "tatueringsmaskinen" som skrämmer upp en, eller iallafall mig. Fast det gjorde ganska ont också, haha.

2009-05-13 @ 19:13:54
URL: http://jessicawahlberg.blogg.se/
Postat av: Malin´s Humorblogg

Åh, ge mig!! ;)

2009-05-13 @ 21:05:56
URL: http://deafeem.blogg.se/
Postat av: jessica

SV: ja, ljudet är inget att hurra för. Om du verkligen hittar något som du vill ha och är säker på, så är det värt att göra en (=

2009-05-13 @ 23:07:06
URL: http://jessicawahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0