Numera är jag övertygad

Jag har länge trott att det här med val av torrfoder till katten inte spelar någon vidare roll. Jag blev dock lite skraj efter att en kompis katt fick njursten av en billigare variant av kattmat. Veterinären sa då att kattmat som man köper i en vanlig mataffär innehåller alldeles för mycket salter och andra konstigheter som inte är bra för katten. Eftersom min hankatt är halvbror till denna njurstensdrabbade kisse valde jag att direkt byta till det fina foder som veterinären ordinerade. Det är rejält kostsamt, men det får det vara värt. Jag lägger hellre pengarna på bra mat i förebyggande syfte än att riskera att någon av älsklingarna blir sjuka och tvingas iväg på dyra veterinärbesök.

 

Trots denna händelse har jag ändå inte varit helt och hållet övertygad i den här foderfrågan. Jag har liksom tänkt att det fungerar någon gång ibland att fylla i med lite billig mat, om det någon gång skulle krisa i plånboken. Förra månaden var en sådan månad. Jag köpte en påse Mjau torrfoder och tänkte att det fick duga tills nästa lön, då jag återigen skulle ha råd med en påse Royal Canin. De har nu ätit det billiga fodret i ca. 2 v och det fullkomligt stinker urin och kattbajs i hela lägenheten. Jag kunde först inte förstå varför, men nu inser jag att det är maten som orsakar den otrevliga odören. Detta har fått mig att inse att den fina maten är värd varenda krona! Jag ska aldrig byta tillbaka till någon skräpmat, även om jag så själv tvingas leva på vatten och bröd i en vecka för att ha råd.

 

Vilket foder passar din katt? Gå in här och gör ett test vettja!

 

 

Den här använder jag - Royal Canin Indoor 27.

Jag ger 566 kr för 10 kg och det räcker i ungefär 3 mån för mina två katter.


Kommentarer
Postat av: Bella

Nu ska jag läsa om grammatik, kommer inte riktigt i håg vad kursen heter. Jo språkstruktur och språkanalys. Böckerna är ganska invecklade.., men vi får se hur det går! intressant iaf! :)



Vad ska du göra i helgen då?

2009-10-30 @ 18:14:46
URL: http://bellaellas.blogg.se/
Postat av: Emma

sv: ja visst såg det gott ut! :)



ang. kattfoder så håller jag med dig. syrran köper bara "bra" torrfoder åt sina två ragdolls. hon köpte "mataffärs-torrfoder" i början och de blev jättedåliga!!! tog jättelång tid innan deras små magar blev bra igen :(

2009-10-30 @ 20:55:37
URL: http://lifeasemmaknowit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0