Jobbig fredag

Morgonen började med snöoväder med snöflingor stora som golfbollar. Jag ville bara krypa tillbaka ner i sängen och strunta i skolan, men min studekamrat tyckte inte att "man blir blöt av att gå ut idag" var en godtagbar ursäkt för att stanna hemma. Därav fick jag bittert pallra mig upp och iväg till skolan mot min vilja. Som tur var hade de uppehåll i Norrköping och solen tittade fram bakom molnen efter en stund, så det var väl inte så illa ändå.

När jag kom hem vid 13-tiden var jag helt slut. Jag skulle bara vila ögonen lite på soffan, men somnade och sov till 17.00. Det var väl kanske inte riktigt meningen, men jag kunde inte rå för det. Då ringde min mobil och kuratorn meddelade att den tilltänka terapeuten ansåg att jag skulle söka mig till kliniken Unga vuxna för att få hjälp med min problematik. Kruxet där var tydligen långa köer och problem med att få en remiss. Men men, inte misströsta nu för det ordnar sig, tänkte jag. En stund senare blev jag uppringd av psykologen som jag kontaktat igår angående detta ärende. Även hon hade tråkiga nyheter om att landstinget är mitt uppe i en förhandling om vårdavtalet, så att man nu under en mellanperiod tvingas betala de privata priserna för besöken. Det skulle jag inte ha råd med just nu, vilket innebär att min chans att få hjälp kommer att dröja sig fram till tidigast i höst. Ja, vad ska man säga? Det är ju fan att sjukvården ska svika när man väl behöver den!

Nu blir det barnfilmsrace - har varit nere och hyrt Ice Age 3 och Upp som jag ska roa mig med att se ikväll. Barnasinnet är det minsann inget fel på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0