Dags för förändring

Jag som kattägare tycker att valet av kattsand är ett riktigt gissel. Tidigare använde jag mig av Pussi Kompakt Ultra och det var jag nöjd med, men kornen i den sanden var så små vilket gjorde att katterna drog runt det överallt i lägenheten. Hur ofta jag än dammsög blev det sand kvar på golvet som fastnade under strumporna. Numera har jag Katty. Det fungerar ganska bra, men jag är fortfarande inte helt nöjd. Efter att ha läst den här artikeln blev jag dessutom uppmärksammad om vilka miljöbovar vi kattägare är. Vi förbrukar tusentals ton med klumpbildande kattsand gjord av bentonit per år, vilket är oerhört skadligt för miljön. Jag orkar inte gå in på några detaljer varför - det får den som är intresserad läsa själva i artikeln.

På grund av detta har jag nu bestämt mig för att sluta helt med lerbaserad kattsand och övergå till ett miljövänligt alternativ som består av 100 % biologiskt nedbrytbart material. Jag var nere på Djur och Fritidsbiten förut och undersökte priset för detta, vilket visade sig vara exakt detsamma som för den sort jag har nu. Det skiljde ynka 10 öre per liter. För att det skulle bli så pass billigt var man dock tvungen att köpa en 40-literssäck, men vad gör det? Produkten heter Cat´s Best Öko Plus och kostar 349 kronor för 40 liter. Den finns att köpa i flera olika förpackningsstorlekar, men ju större dessto mer ekonomiskt.

Så fort den sand jag har nu tar slut ska jag köpa en säck av detta för att prova. Storleken på kornen i denna produkt motsvarar den sand jag har nu, så jag hoppas inte att katterna kommer att protestera nämnvärt. En del katter kan ju vara lite kinkiga vid byte av strö.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sv: Det beror på, men oftast då jag beställt har det tagit en vecka plus minus någon dag. ;)

2010-01-18 @ 17:09:57
URL: http://bellaellas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0