Dagens stjärna

Idag har jag varit och jobbat som vanligt på förmiddagen. Dock började dagen lite annorlunda när brandlarmet gick precis när vi var på väg in till butiken. Det började blinka och tjuta i hela byggnaden och en inspelad högtalarröst manade oss att leta oss ut genom närmaste nödutgång på grund av att brand uppstått. Vi antog att det var ett falskalarm, men var såklart tvungna att ta oss ut för säkerhets skull. Innan vi visste ordet av det kom det brandbilar åkandes i världens fart och ett gäng good looking brandmän sökte igenom lokalerna efter orsaken till larmet. Medan all personal från Kvarnen stod utanför och väntade på att få återgå till arbetet kom en gammal man gående med en varuvagn och var på väg in för att handla på Konsum. Han tyckte inte alls att det var konstigt att det stog 20 personer utanför butiken och väntade, att larmet tjöt för kung och foster land och att det stod två brandbilar utanför med blåljusen på. Han gick fram till entrén som om ingenting hade hänt och var på väg in för att handla. Då var en av personalen tvungen att gå fram till honom och påpeka att man inte fick gå in på grund av brandalarmet, varav mannen tittade alldeles frågande på honom. Jag kunde nästan inte hålla mig för skratt, för mannen var alldeles gravallvarlig och kunde inte förstå varför han inte var tillåten att gå in och handla. Hur han kunde ha undgått allt ståhej runtomkring honom, det är för mig ett mysterium?!

Slutet gott, allting gott i alla fall. Det var ett falskalarm som utlöstes och efter 15 minuter fick vi gå in och börja jobba och den rara farbrorn fick äntligen gå in och handla sin mat. Det var ju för väl!

Kommentarer
Postat av: Frida

Vad är det för fel på deras bandlarm egentligen? Jag har varit med om att larmet har gått på H&M, två gånger tidigare och det har aldrig brunnit. Som tur är!

2010-03-07 @ 12:31:39
URL: http://vigubban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0