Annorlunda upplevelse

Idag har jag varit på sjukhuset för att undersöka naveln hos radiologen, enligt remissen som läkaren skickade. Jag kom dit vid 10 och blev mottagen av en sköterska som gav mig en kanna med 1,5 l vatten. Hon bad mig dricka upp hela kannan med vatten under en timme för att det skulle användas som kontrast under undersökningen. Framåt 11-tiden fick jag komma in till undersökningsrummet, klä av mig på överkroppen och lägga mig på britsen som skulle föra mig in i maskinen. En dataröst talade om att jag skulle andas in och hålla andan och sedan åkte jag sakta in i maskinen, fram och tillbaka flera gånger. Jag trodde att det skulle kännas obehagligt, men det var ingen fara alls.

Dessvärre (eller tack och lov kanske man ska säga) kunde inte läkaren hitta någonting fel, varken fistelgång eller bråck. De konstaterade bara att jag har en ovanligt trång navel och att det kan vara orsaken till att inflammationer uppstår med jämna mellanrum. Jag skulle försöka förebygga detta själv med grundliga rengöringar med alsolsprit två gånger per vecka. Kan bara hålla tummarna att det hjälper för jag vill inte ha tillbaka den där smärtan och vätskandet ur naveln fler gånger. Den som lever får se!

Nu vet jag vad jag kommer att göra resten av dagen - springa på toa som en galning för att bli av med allt vatten. Det känns som om magen ska sprängas.

Kommentarer
Postat av: Frida

Visst är den ändå rätt så häftigt med läkarvården? Snacka om utveckling och avancerade grejer! Skönt att höra att det inte är någon fara med dig. Jag själv skärs upp i Eskilstuna den 10:e november. Usch!

2010-10-21 @ 15:42:30
URL: http://vigubban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0