Sött som socker
Hej Mia!!
Har nu äntligen fått en fungerande surdeg på råg :) Var helt överlycklig idag när jag kom hem från jobb och såg att det bubblade som tusan i burken. Har provat 5 andra recpet men detta var det som funka för mig! Du får prova, det är riktigt kul :)
Dag 1:
30 g rågmjöl (helst ekologiskt)
1 dl vatten (jag brukar ta lätt ljummet)
Ställ varmt, skåpet ovanför kylen brukar vara bra. Jag har dock inget sånt utan har ställt min i en handduk nära kylen (för min kyl är varm på utsidan).
Dag 2:
skaka morgon och kväll
Dag 3:
skaka morgon och kväll
Dag 4:
På morgonen; mata med 90 g rågmjöl samt 1 dl vatten
(här ska den bubbla upp fint mot eftermiddagen/kvällen).
På kvällen; häll ut allt utom cirka 50 g och mata
med 60 g rågmjöl och 1 dl vatten.
Dag 5:
Nu är den klar att bakas på! :)
Lycka till :) Jag hör av mig när jag hittat ett recept för vetesurar som fungerar :)
hihi gud vad gulligt! :D allt bra med dig? :) kraaam