Halva delmålet nått

Som sagt. Nu har jag nått halva mitt delmål i mitt projekt att gå ner i vikt. Jag vet inte om jag kommer att klara hela målet att gå ner 10 kg tills jul, men jag är en bra bit på väg i alla fall. I morse visade vågen att jag har gått ner 2,5 kg sedan starten för snart 2 veckor sedan. Kroppen har fattat galoppen direkt och gör sig av med så mycket överskott den bara kan nu när jag inte tillför den med en massa onödiga godsaker och onyttig mat och rör på mig ordentligt. Tycker att det har gått ganska stabilt hittills. Inga jobbiga abstinensanfall eller sådant som satt käppar i hjulet för mig än så länge, bara småsaker som jag ganska lätt har kunnat hantera.

Eftersom detta ska bli en vinnande livsstil, inte bantning, så tillåter jag mig själv att äta lite av saker som jag verkligen älskar, t.ex. mörk choklad, torkade jordgubbar och naturella cashewnötter. För det kan jag bara inte leva utan! Det innebär ju inte att man knapra på det i tid och otid, utan bara någon bit som helggodis eller om man känner ett enormt sug efter någonting och inte kan hantera situationen. Det handlar om att bara kunna ta en/någon enstaka bit och sedan vara nöjd, inte rensa allting man har i skåpet. Att kunna ha saker hemma utan att frossa. Det är vad jag måste jobba hårdast med. Att skapa en naturlig relation till mat och sådant, bara för att jag tidigare har kunnat fortsätta äta fast jag egentligen varit mätt. Bara äta för ätandens skull så att säga. Det måste jag verkligen komma ifrån och det känns riktigt bra hittills.

Idag har jag varit i skolan hela dagen och sitter nu och varvar ner lite innan jag ska iväg och jobba. Ska hämta barnen på fritids kl 18 och sedan ska vi hem och laga mat och ordna med alla kvällbestyren. Det är tur att barnen är duktiga och ganska självgående så jag hinner med mina egna skolgrejer som måste göras. Annars skulle jag aldrig hinna med att jobba samtidigt som jag pluggar.

Helgen gick fort som vanligt. Det sa bara svisch så var den över... Darling jobbade (som vanligt) eftersom jag var ledig. Brukar alltid vara så. Jag kan inte förstå hur vi gång på gång lyckas boka upp oss så tokigt på helgerna så vi nästan alltid jobbar när den andre är ledig. Så typiskt! Men jag hoppas att det blir bättre framöver. Vi får helt enkelt ha varandras tider till hands när man ska lägga schema. Jag kan i och för sig inte avgöra mitt schema själv eftersom jag måste jobba då mamman till barnen jobbar kväll/helg... men ändå. What ever... så är livet.

Nästa vecka ska vi ut på terminens första praktik. Det ska bli väldigt roligt! Förra året hade vi bara en veckas praktik, fyra gånger under året, men i år har vi 2 veckor x 4. Det tycker jag är mycket bättre eftersom det blir mindre stressigt och man får mer tid att lära känna barnen i klassen. Dessutom är det skönt att få komma ifrån Campus 2 hela veckor och slippa flänga fram och tillbaka till Norrköping var eviga dag. Sparar både tid och pengar!

Nu ska jag gå och göra lite nytt här hemma innan det är dags att stick iväg till jobbet.
So long,
bye.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0