Mia - makes people talk?

Jag sitter just nu och funderar på ett ganska ofta förekommande fenomen när det gäller mig. Vart jag än befinner mig, både på jobbet och privat, så har jag en tendens att få folk att öppna sig för mig och berätta väldigt privata angelägenheter om sig själva. Vare sig jag vill eller inte. Bara den här veckan har det hänt två gånger att folk på jobbet, som jag knappt känner, börjar prata med mig och rätt som det är kommer de in på väldigt tunga personliga saker. Det kan handla om skilsmässor, problematiska förhållanden, depressioner, otrohetsaffärer och massor med andra jobbiga saker. Jag vet inte riktigt hur jag ska bemöta den här typen av människor som helt utan vidare väljer att dra hela sin livshistoria för mig. Jag känner de ju knappt och det gör situationen nästan lite obehaglig. Vad ska man svara liksom? Det blir mest ”Jaa, jo… ojdå. Jag förstår… jaha… nej det låter inge bra…” De har ju uppenbarligen ett väldigt behov av att få prata med någon och därför har jag svårt att säga ifrån. 

Jag kan inte förstå varför det ständigt blir så för mig? Vad är det som får nästintill främmande människor att bara fläka upp sina liv för mig hur som helst? Jag är ju ingen psykolog. Kanske utstrålar jag någon form av förtroendeingivande energi som får människor med problematiska livssituationer att dras till mig? Mitt stjärntecken är kräfta och jag är en mycket typisk sådan, och det kanske kan påverka folks uppfattning av mig: 

Kräftan är varm och omtänksam som person.
Du är lyhörd för stämningar i din omgivning och är en god lyssnare.
Genom din fina förmåga till förstående, känns du som en mjuk och trygg person.

Vad vet jag… Någonting märkligt är det i alla fall. Vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Pusslaren

lite sån är jag också :3 eller min kompis sa lite tvärtom: jag når in till folk.

2009-07-22 @ 16:42:29
URL: http://pusslaren.blogspot.com
Postat av: zandra

om han tycker ja har för mycket :D haha, måste snart köpa en till garderob så mycket saker har ja :p

2009-07-22 @ 18:04:23
URL: http://zanndra.blogg.se/
Postat av: Terese

Fin blogg :)

Följa varandra på bloglovin?

2009-07-22 @ 22:26:06
URL: http://fantasidif.blogg.se/
Postat av: Ronny

Hej! Ramlade in här då jag surfade runt på Mer-Trafik.Trevligt. Känner inte igen att jag varit här tidigare.Fin och bra blogg du har och därför lämnar jag ett avtryck hos dig.Jag hinner inte läsa så mycket just nu och får väl återkomma? Välkommen till en titt hos mig. Ha det bra.

2009-07-23 @ 01:45:14
URL: http://www.metrobloggen.se/krhnke
Postat av: Zelda

Vilken fin header!

2009-07-23 @ 10:29:02
URL: http://zeldaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0