Almost back on track

Det är med lättnad jag skriver detta inlägg för att meddela att jag redan mår mycket bättre. Som jag skrev igår åkte jag ner till Life och köpte Blutsaft för att få i mig järn, för att se om det var mitt järnvärde det var fel på. Det blev även en portion blodpudding som jag åt tillsammans med en apelsin, för att järn-boosta maximalt. Det har nu gått ca. 18 timmar sedan dess och min puls har redan gått ner nämnvärt. Från en puls på 112 slag per minut härom kvällen till numera 75. Det är fortfarande inte helt återställt, då jag vanligtvis har mellan 55-60 slag/min, men ändå en avsevärd förbättring. Jag blir alldeles mörkrädd när jag tänker på hur hårt mitt hjärta har fått arbeta de senaste veckorna för att syresätta kroppen och det ger ju även svar på varför jag blivit alldeles yr och svimfärdig vid minsta lilla ansträngning. Att jag inte har förstått det här tidigare?

Framöver ska jag försöka äta mer järnrik mat (blodpudding, leverpastej, broccoli, spenat, fisk, ägg, etc.) flera gånger i veckan samt ta en shot Blutsaft för säkerhets skull för att förebygga flera fall av dessa otäcka symptom. Jag måste dessutom dra ner på mitt kaffedrickande, då det hämmar upptaget av vegetabiliskt järn.


Har Du någon gång lidit av järnbrist?
Skriv gärna och berätta!

Kommentarer
Postat av: Soffan

Vad skönt att du mår bättre hjärtat! Men för säkerhets skull skulle jag vilja att du gick till doktorn och kollade dina blodvärden ...Kanske behöver du tillskott ... Sen är det ju bra att veta vad dina låga blodvärden beror på ... Oroar mig för min fina Pingla! <3 Kramisar!

2010-03-12 @ 13:30:53
Postat av: sofie

Härligt att du mår bättre! Jag ska också börja ta lite järntillskott, har varit såå trött nu ett tag. Kan ju aldrig skada =). Hade jordens järnbrist när jag var gravid under en period, svimmade, svullnade, sov jämt..riktigt läskigt!

2010-03-12 @ 14:10:53
URL: http://stadslantis.wordpress.com
Postat av: Frida

SV: JA! Men han är ju så jäkla snygg oxå... Jag dör! Claudia är vass som fasen hon med!

2010-03-12 @ 21:47:16
URL: http://vigubban.blogg.se/
Postat av: Snart pappa.

mysig blogg.Här ska jag titta in fler gånger =)Lägger till dig på bloglovin. Hoppas du gör det desamma om du gillar en graviditetsblogg som kille bloggar om =)

2010-03-13 @ 11:15:48
URL: http://pappatobbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0